czwartek, 06 wrzesień 2018 14:13

Napisał
Oceń ten artykuł
(3 głosów)

STADION MŁODYCH: włącz pełnię wiary to 12-godzinne spotkanie rekolekcyjne, którego organizatorem jest Fundacja ,,SMS z Nieba”. Wydarzenie odbędzie się 06 października 2018 r. na PGE Narodowym w Warszawie. Hasło spotkania brzmi: Młodzież, wiara i rozeznawanie powołania.

Projekt jest skierowany do młodzieży, a jego celem jest wspólna modlitwa. Nie zabraknie także występów artystycznych czy spotkań ze znanymi gośćmi. W planach organizatorów było również sprowadzenie relikwii narodowej – krzyża z Giewontu. ,,W naszym zamierzeniu na spotkaniu STADION MŁODYCH będą obecne w znacznej liczbie także osoby niepełnosprawne, dla których marzenie o wspięciu się na szczyt Giewontu – symbolu Polski i Tatr – jest niemożliwe do zrealizowania ze względu na ich ograniczenia zdrowotne. Chcieliśmy umożliwić niepełnosprawnym przeżycie niezapomnianego doświadczenia, jakim jest dla wielu dotknięcie tego niezwykłego symbolu”- mówi ks. Rafał Jarosiewicz, prezes Fundacji ,,SMS z Nieba”.

Podczas wydarzenia na STADIONIE MŁODYCH pojawi się krwiobus. Uczestnicy będą mogli oddać krew lub zostać dawcą szpiku, by w ten sposób włączyć się w pomoc chorym. W czasie rekolekcji dostępny będzie Mobilny konfesjonał oraz obecnych 300 spowiedników.

W spotkaniu weźmie udział kilkunastu prelegentów. Do uczestników Słowo skierują: ks. abp Grzegorz Ryś, bp Edward Dajczak, ks. Jakub Bartczak, Marcin Zieliński, Bartek Krakowiak, Darek Malejonek, Marcin Jakimowicz, Magdalena Plucner.

Czytany 1795 razy

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.